Historier i lyd og billeder

Andreas Hansen fortæller historier med billeder og lyd

For Andres Hansen har ord og billeder altid fyldt i hans arbejdsliv, både som oversætter og som videojournalist. Uddannelsen som fagjournalist har givet ham en større fagligselvtillid

 

Andreas Hansen startede sin karriere i Spanien og Venezuela som oversætter mellem spansk, engelsk og dansk, men det var ikke nok at oversætte andres historier, Andreas Hansen ville selv fortælle. Og fortællingerne skulle være i billeder. Da han vendte hjem til Danmark uddannede Andreas Hansen sig derfor til film og tv produktionsassistent. 

Gennem sit arbejde som videojournalist, fik Andreas Hansen interessen til at få en mere formel uddannelse som fagjournalist. 

“Jeg har arbejdet i udkanten i af journalistik i mange år, jeg har været bag kameraet på uddannelse og dokumentarfilm. Så jeg lærte meget ved at arbejde side om side med journalister,” siger Andreas Hansen.

 

Men i jobbet som videojournalist, bliver Andreas ofte sendt ud på opgave alene. Det stiller langt større krav til ens evner.

 

“Jeg skal kunne stille de rigtige spørgsmål og forholde mig kritiske til kilderne, så jeg ville have en formel uddannelse og en større forståelse for journalistik,” fortæller Andreas. . 

 

Andreas Hansen arbejder fortsat som videojournalist, men uddannelsen som fagjournalist har ændret hans tilgang til opgaverne han får. 

“Jeg har fået større sikkerhed i mit arbejde, når jeg er ude på opgaver. Samtidig har jeg fået en langt større interesse for undersøgende journalistik,” fortæller Andreas 

 

Du kan se Andreas Hansens arbejde her https://www.andreashansenvj.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *