Om Fagjournalisten

Ideer fødes på de mærkeligste tidspunkter

Denne idé fødtes under en middag med bobler ad libitum, hvor to iværksættere tilfældigvis blev sat overfor hinanden.

Vi tog kontakt til hinanden dagen efter, da tømmermændene og den første eufori over at have mødt en ligesindet idémager havde lagt sig.

Vi brugte timer, uger, måneder på at drøfte, om konceptet holdt – men det kan man jo ikke leve af. 

Derfor handlede vi. Vi sendte vores idé til Slots- og Kulturstyrelsens innovationspulje, og fik midler til at finde ud af, om idéen kunne holde.  

Vi vil skabe et medie, hvor vi sætter fagjournalistens kompetencer og udfordringer i spil ved at formidle fagjournalistiske artikler til danskerne.

Fagjournalister er maskinmestre, lærere, politibetjente, dommere, økonomer – ja, stort set alle faggrupper, der er blevet journalister for at formidle deres fag.

Med andre ord, journalister med et indgående kendskab til den verden, de formidler.

Vi brugte starten af 2020 til at undersøge markedet og hvem vi er som fagjournalister. Og nu er tiden kommet til at åbne siden for alle de gode, spændende og dybtegående historier som fagjournalister sidder inde med. Med en brændende interesse for vores fag og formidling, vil vi tage dig med ned i den dybeste mineskakt, flyve med trækfuglene, analysere den politiske situation ud fra en sundhedsfaglig vinkel og meget meget mere. 

Siden her er åben for alle der ønsker at publicere deres arbejde og få en platform hvorfra de kan formidle deres fag journalistisk. Ønsker du at gøre brug af platformen så skriv os en mail på: hej@fagjournalist.dk 

Du kan følge os her, eller klikke på ikonerne og følge med på dit foretrukne sociale medie.

Kærlig hilsen

Mette & Ann Sofie
Fagjournalister

København d. 7. august 2020