Ugens fagjournalist: Der skal være plads til kreativ craziness

Ann Sofie Hald er økonom og fagjournalist

I denne uge præsenterer vi endnu en af initiativtagerne til Fagjournalisten. Ann Sofie Hald er økonom, fagjournalist, mor til tvillinger og medstifter af Hald&Oscar

Ann Sofie Hald valgte at læse økonomi, fordi hun gerne ville ud og opleve verden. Hun undersøgte, hvilke jobs, man skulle have for at komme ud og rejse, og derfor blev hun økonom.

Uddannelsesvalget kom noget bag på familien, der havde forestillet sig, at hun ville vælge et mere kreativt erhverv, men Ann Sofie ville rejse med sit job, og det kunne hun som økonom. Hun har boet og arbejdet både i Japan og Colombia. 

Træt af regneark
Efter nogle år ude i verden, endte hun med at blive selvstændig konsulent:
“Jeg havde nogle fine jobs, men jeg blev træt af regneark. Lige pludseligt var jeg blevet sådan en Djøffer, som tror hun kan sidde og kigge på regneark og fortælle andre, hvordan verden ser ud. Men jeg ville gerne ud i verden igen”.

Ann Sofie ville ud og rejse, og snakke med mennesker. Som så mange andre, der har taget fagjournalistuddannelsen, havde tanken om en ny karriere ligget i baghovedet i mange år. Hun nærmede sig 40 år, og ville med den nye uddannelse rejse verden rundt:
“Jeg ville være en af de nye digitale nomader”, siger hun.

Hun gik dog hen og blev gravid med tvillinger, da hun var halvvejs gennem studiet, så rejseplanerne blev sat i bero.  

Har genfundet glæden ved at arbejde
Selvom rejseplanerne er skubbet nogle år frem i tiden, har Ann Sofie med den nye uddannelse genfundet glæden ved at arbejde. Hun er stadig selvstændig, men hverdagen er en anden end tidligere:

“Det er blevet så meget sjovere at gå på arbejde. Først og fremmest bliver det ikke forventet, at jeg sidder og fortæller andre hvordan verden ser ud gennem et regneark. Det er sjovere at være iværksætter med sit eget projekt. Det er mig selv der bærer det, mine ideer der bliver til virkelighed.”

Der er stadig brug for økonomen
Ann Sofie bruger dagligt sin gamle faglighed:
“Jeg er som økonom god til at strukturere og systematiserer, og det er der brug for.”
Hun mener, at det er en fordel at have flere uddannelser:
“Jeg bruger hele tiden min gamle uddannelse. Jeg har en basal viden om projektledelse og projekthåndtering.”

For Ann Sofie Hald er drømmen klar. Om 5 år er hun stadig lige der, hvor hun er i dag:
“Om 5 år er der forhåbentlig lidt mere styr på hvor næsten måneds indtægt kommer fra, men der er stadig plads til den kreative craziness, vi har i Hald & Oscar.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *