Ugens fagjournalist: Fra integrationsmedarbejder til selvstændig

Janni Pilgaard er Cand. mag. i dansk og psykologi – og fagjournalist.

Janni Pilgaard havde et job med integration af flygtninge, men hun ønskede et arbejde med mere kommunikation. Hun havde svært ved at se, hvordan hendes job kunne komme i en anden retning, uden at hun tog noget mere uddannelse 

Selvom Janni Pilgaard var glad for sit arbejde, var der altid en nagende følelse af, at hun havde valgt lidt forkert. Hun ville skrive og kommunikere, og valgte derfor at tage uddannelsen til fagjournalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Med fagjournalistuddannelsen i hånden fik Janni Pilgaard job i den sociale organisation Folkekirkens Familiestøtte, hvor hun arbejder med kommunikation, sociale medier, artikler og pressemeddelelser. 

Nyt liv som selvstændig
Ved siden af jobbet har hun haft sit eget projekt Balancebaren, hvor hun hjælper pressede forældre med at finde en god balance mellem arbejdsliv og familieliv. Til januar går hun hele vejen med sit projekt. Janni Pilgaard stopper på jobbet og starter som freelancejournalist. Netop for at få mere tid til sit projekt og med familien.

Janni Pilgaard fortsætter sin mission med at arbejde med menneskelige relationer i sit nye projekt Balancebaren. Janni Pilgaard siger:
“Målgruppen rykker sig til mere ressourcestærke, men det er mennesker, der er i spil, og det er det, der betyder noget for mig.” 

Det er en styrke med flere fagligheder
For Jannie Pilgaard har fagjournalistuddannelsen haft stor betydning for karrieren:
“Det var lige præcis det, jeg ønskede. At ændre min karriere, men samtidig bruge min viden om relationer og arbejdet med mennesker.” 

Janni Pilgaard er ikke i tvivl om, at det har givet hendes karriere meget at have to fagligheder:
“Man kan komme mere i dybden med nogle emner, fordi man har en anden faglighed. Det betyder at man er bedre i stand til at formidle nogle emner, som kan være svære for andre at forstå.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *