Ugens fagjournalist: Journalistikken var ikke nok til at komme rundt om kommunikation

Sarah Skrivergaard er journalist og skuespiller.

Det var for at komme hele vejen rundt om kommunikationen, at Sarah Skrivergaard valgte at tage en skuespilleruddannelse, efter hun var blevet uddannet journalist. Hun arbejder nu som præsentations- og medietræner i sit eget bureau Skrivergaard Communications 

Sarah Skrivergaard har læst journalistik på RUC og efterfølgende uddannet sig til skuespiller. Det gjorde hun for at komme tættere på sig selv og blive en bedre kommunikatør:
“Jeg følte ikke, journalistikken var nok til at komme rundt om kommunikation. Jeg manglede viden omkring, hvordan arbejder med kommunikation på andre måder end med skrift og video.”

Hun interesserer sig for mange aspekter af kommunikation, og blev optaget af, hvordan hun kunne levere et budskab, der ikke nødvendigvis blev sagt eller skrevet, men i stedet for blev vist på en anden måde:
“For mig handler kommunikation om at tænke holistisk. Med skuespilleruddannelsen kunne jeg både lære mig selv bedre at kende, og hjælpe andre med for eksempel nonverbal kommunikation og kropssprog.”

Det er nemmere at hjælpe andre, når man har gået vejen selv
Sarah Skrivergaard har egen virksomhed, hvor hun arbejder med præsentations- og medietræning. Her ruster hun kunderne til at blive bedre til at stå frem i medierne eller på tv, eller til at kunne tale i en forsamling. Hun underviser både i grupper og giver 1-1 undervisning:
“Med mine to fagligheder har jeg fået et større perspektiv på kommunikation, og har derfor mere at tilbyde mine kunder”.

Derudover mener Sarah Skrivergaard, at det har stor betydning, at hun har gået vejen selv:
“Jeg ved, hvad det vil sige at stå foran et kamera, og blive nervøs og usikker på sig selv. Det gør det nemmere for mig at at hjælpe andre.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *