Ugens Fagjournalist: Personligt engagement og faglig indsigt

Stephanie Hollender er journalist og sygeplejerske. Foto: Ida Marie Odgaard

Stephanie Hollender var sygeplejerske, før hun blev journalist, og det har givet hende en særlig indsigt i sundhedsområdet. Hun valgte at blive sygeplejerske, fordi hun var god til mennesker, men efter kort tid stod det klart for hende, at hun skulle en anden vej

Det var en kombination af en gammel drøm, og at Stephanie Hollender gerne ville fortælle historierne i stedet for selv at være i dem, der fik hende til at søge ind på journalistuddannelsen:

“Jeg skulle tjene samfundet på en anden måde. Jeg har egentlig altid drømt om at blive journalist, men følte, jeg havde brug for mere erfaring, før jeg tog uddannelsen”, siger Stephanie Hollender. 

Hun arbejder nu som selvstændig journalist, og hun har nemt ved at få øje på fordelene ved at have to fagligheder:
“Jeg har et fagligt fundament og en klar faglig profil, fordi jeg har min sygeplejerskeuddannelse”, siger Stephanie Hollender;
“Sundhedsområdet er helt klar mit interressefelt. Jeg taler det medicinske sprog og forstår hurtigt kilderne. Jeg forstår, hvad det handler om, fordi jeg har en erfaring fra gulvet.”

Stephanie Hollender har arbejdet for Kristeligt Dagblad og på sundhedsfaglige platforme, og hun har en mission med sit arbejde:
“Der er brug for, at vi fortæller både de historier, hvor det ikke fungerer men også de historier hvor det fungerer. Jeg vil gerne skabe en positiv forandring på sundhedsområdet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *