Ugens fagjournalist: Fra kandidat i musik og retorik til politiet

Mia k.A. Eriksen er cand. mag i musikvidenskab og retorik – og fagjournalist

Hvis der var et sted, Mia K. A. Eriksen ikke havde forestillet sig at komme til at arbejde, var det nok i politiet. Hun har en baggrund som cand. mag i musikvidenskab og retorik og som projektleder. Senere har hun suppleret kandidatgraden med fagjournalistuddannelsen, og det har givet hende et gedigent håndværk, som hun kan bruge i sit daglige arbejde

Allerede som barn ønskede Mia Eriksen at blive journalist, men da hun gik ud af gymnasiet som 18-årig, vurderede hendes  forældre, at hun var for ung til at flytte til Århus for at gå på journalisthøjskolen. Hun var student fra Sankt Annæ, og derfor faldt det hende naturligt at fortsætte med  at dyrke musikken, nu hvor hun bestod optagelsesprøven til musikvidenskab.

På trods af et spændende studie kunne Mia ikke slippe journalistdrømmen, og da hun var færdig med studiet og havde indsamlet den erhvervserfaring, der er nødvendig for at komme ind på fagjournalistuddannelsen, søgte hun ind. 

Mia Eriksen: “Uddannelsen var fantastisk
For Mia Eriksen var det den helt rette hylde. Hun skulle selv betale for studiet. Hun studerede på fuld tid, og supplerede et lån  med studiejobs for at få det til at løbe rundt. Så selvom hun var på studiet 50 timer om ugen, elskede hun det: 

“Så længe det er sjovt, gør det ikke noget, det er hårdt,” siger Mia,“Jeg fik nogle dyrebare værktøjer, som jeg stadig bruger i dag.”

Hun oplevede, at det var lettere at få øje på historier, fordi hun havde et stort netværk i sin gamle branche:
“Det gode ved at være fagjournalist er, at man kan løfte nogle kendte problemstillinger op, fordi man forstår dem bedre på grund af sin gamle faglighed.”

Job i politiet
Det var især  den spændende fagkombination af fagjournalist, og en projektlederuddannelse, der gjorde Mia interessant for politiet, da de søgte en projektleder til indkøb af beredskabsmateriel; en afdeling, som indkøber alt fra uniformer, førstehjælpskit, ammunition og våben og til skydeskiver, medaljer og køretøjer.

Mia Eriksen arbejder i høj grad  med at tænke fortælling og vinkling ind i projektledelse.
“Jeg tænker i den grad journalistisk, når jeg skal lave mit arbejde,” fortæller hun,
“Jeg skal både researche, vinkle og tænke fortællinger ind, når jeg skal konkretisere indkøbene.” 

Hun arbejder med at finde frem til, hvad betjentenes behov for de enkelte genstande er, for så at videreformidle det til leverandører. På den måde er hun med til at sikre, at det er det bedst mulige materiel, betjentene har at arbejde med.

“Undervejs handler det forøvrigt også om at lægge en god kommunikationsplan, så modtagerne ude i politikredsene også ved, hvad der kommer. Det handler om at være knivskarp”, fortæller Mia Eriksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *